
PERUNAMME
Hyvän perunan maku tulee hyvästä pellosta. Ainutlaatuisessa tuotantotavassamme tavoitellaan tilaa, jossa maaperän ravinteet kiertävät mahdollisimman luonnollisesti. Tämän vuoksi perunamme viljellään vuoroviljelyllä. Kaksi vuotta viljellään perunaa ja sen jälkeen kaksi vuotta kumppanikasveja, jotta maaperä olisi jälleen täynnä ravinteita perunaa varten.
Vaikka parhaimmat tunnun pellon hyvinvoinnista saa käsituntumalla, niin high-techillä on FREX-viljelyssä tärkeä paikka. Pelloilla tehtävät maa-analyysit mahdollistavat täsmälannoituksen, jossa ravinteet voidaan kohdentaa paikkakohtaisesti, ja näin peltojen paikkakohtaisia vaihteluita saadaan tasattua. Tämä puolestaan tarkoittaa FREX-perunan kohdalla tasaista laatua ja myös ympäristö tulee samalla hoidetuksi. Hiiltä maaperään sitova viljelytapamme tuottaa herkullisia ja ravinteikkaita perunoita, joita on ilo nauttia päivittäin.
KANANMUNAMME
Hyvän kananmunan maku tulee laadukkaasta kananrehusta. Erityisessä kananrehussamme käytetään niitä samoja raaka-aineita, joita kanat söivät ennen tehotuotantoa. Kanoille syötetty rehu sisältää kotimaista kauraa ja vehnää, hamppua, hernettä, porkkanaa ja camelinaa. Loppusilauksen antaa ruotsalainen maissi.
Täyteläiset ja ruokaisat FREX-kananmunat ovat lattiakanalassa tuottuja munia. Käytännössä tuotantotapamme on pohjoisen ilmastoon sopeuteuttu free range-kanalan ja lattiakanalan välimuoto.