Kuka nyt ei perunasalaatista tykkäisi? Kiinteästä FREX-perunasta valmistat herkullisen vegaanisen perunasalaatin. Perunasalaatti sopii hienosti niin arkeen kuin juhlaankin!
n. 1 kg kiinteitä FREX-perunoita (Jazzy, Annabelle)
2 kirpeää omenaa
2 maustekurkkua
1 punasipuli
200 g vegaanista ranskankermaa
1 dl vegaanista majoneesia
1 rkl dijonsinappia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl sitruunanmehua
Ruohosipulinippu
1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi.
2. Valmista omenat ja maustekurkut kuutioiksi. Hienonna punasipuli sekä ruohosipuli. Lisää ne perunoiden kanssa samaan kulhoon kevyesti sekoittaen.
3. Sekoita ranskankerma, majoneesi, sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu yhteen. Lisää seos muiden aineksien joukkoon ja sekoita kevyesti. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa. Kun annat salaatin tekeytyä yön yli niin se makustuu todelliseksi herkuksi.